Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Σιλουέτα

Όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη,ξέρουμε πραγματικά ποιό είναι το σχήμα του σώματός μας?
Ξέρουμε πόσο είναι το ποσοστό του λίπους μας και πόση είναι η μυϊκή μάζα μας?Ξέρουμε που έχει τάση το σώμα μας να παίρνει κιλά?Στη μέση,στο πάνω μέρος στου σώματος ή το κάτω?
Το να καταλάβουμε το σώμα μας είναι το πρώτο βήμα για την βελτίωση του.Πάντα μιλάμε για αδυνάτισμα και απώλεια κιλών,αλλά σπάνια για το σχήμα του σώματος.Το σχήμα τών σωμάτων είναι προσωπικό και πάει παραπέρα από τα κλασσικά σχήματα του 'αχλαδιού' και του 'μήλου'.
Οι γυναίκες μπορούν να έχουν τρείς σωματότυπους:συγκέντρωση λίπους στο πάνω μέρος,στο κάτω μέρος και συγκέντρωση και στα δυο μέρη.Οι άντρες συνήθως αποθηκέυουν λίπος στο πάνω μέρος.Το πάνω μέρος αποθηκέυει λίπος σε περιόδους με στρές και κάποιοι άνθρωποι μπορεί να παίρνουν και να χάνουν κιλά με απότομους ρυθμούς.Η απώλεια κιλών είναι λίγο πιο δύσκολη αν έχουμε πιο πολύ λίπος στο κάτω μέρος.Αλλά τα ιατρικά πλεονεκτήματα από την απώλεια λίπους από το πάνω μέρος είναι μεγαλύτερα.
Να θυμάστε πάντα:Υπάρχει το σχήμα του σώματος που μπορούμε να αλλάξουμε και το σχήμα που δεν μπορούμε.Στόχος πάντα είναι αυτό που αλλάζει.Έτσι πετυχαίνουμε μεγάλα ΣΥΝ για την γενική υγεία του οργανισμού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου